NovoDom újdonságok

A szerkezet fejlődése nem áll meg, időről-időre megújul. Már a 90-es évek elején a 16 cm-es falvastagság is 90 cm-es téglafal hőszigetelő képességével volt egyenértékű. Mára a közel 30 cm-es falvastagság (K=0,16) a korábbi nagyon jó értékeknél is 60%-kal jobb.
A tartószerkezetben alkalmazott erősítés az újabb hőszigetelő réteg beépíthetősége mellett a gépészeti szerelést is jelentősen gyorsítja és megkönnyíti. Ez a külső falvastagság lehetőséget ad külső és belső ablakpárkány egyidejű kialakítására is, az épületek így megkülönböztethetetlenek tégla társaiktól.
Másik újdonságunk a tetőteres épületet választókat érinti. Igény esetén a megerősített födémre úsztatott betonréteg kerül, ami a nagyon jó hangszigetelés mellett lehetővé teszi a tetőtéri padlófűtés kialakítását is.


NovoDom családi ház

A helyszínen szerelt fa vázas épületeink, egyedi tervek és elképzelések alapján készülnek, a már elkészült alaprajzok csak segítik a döntést. Az épület kivitelezési ideje, mérettől is függően kb. 3 hónap. A tervezés folyamán a téglától eltérő szerkezet nem jelent semmilyen kötöttséget, az épület az alapok elkészítésétől, a gépészeti munkákon keresztül egészen a befejező burkoló munkákig ugyanúgy kezelhető mint egy hagyományos tégla épület. Ez sem előny sem hátrány, különbség csak az épület teherhordó falaiban mutatkozik, de már a tetőszerkezet is "hagyományos" kialakítású. A nyílászárók (fa, műanyag, egyedi és típus) és cserép kiválasztásánál csak az építtető kívánsága meghatározó (lehet hagyományos cserép, betoncserép stb.).

Az épületek külső homlokzati megjelenésükben általában a tégla épületekre hasonlítanak a külső burkolatra ragasztott hőszigetelő vakolatrendszernek köszönhetően, de ettől eltérő más külső homlokzati burkolat is kialakítható (pl.: faburkolat)
Fűtési rendszer kialakításánál a központi fűtés, illetve az ahhoz hasonló rendszerek megfelelőek. A könnyűszerkezetes házak folyamatos, kis intenzitású fűtést igényelnek. Kandallót sok épületben építenek ezek a fűtésük jellege (és a kiváló hőszigetelés) miatt inkább díszei és hangulatteremtői az otthonoknak.
A belső burkolatoknál csak a képzelet (és a pénztárca) szab határt. Egyre jobban terjednek a gipszkartonból épített előtétfalak, álmennyezetek esetleg bútorok.

Novo Dom' 94 Kft
Szombathely,
Fadrusz János utca 35.
Tel: 94/ 506-191
Webshark