Helyszínen szerelt családi házaink

Családi házaink a helyszínen szerelt, favázas könnyűszerkezetes épületek családjába tartoznak, annak minden előnyével. Szerkezetünk 25 éves tapasztalattal fejlődött a mai szintjére. Már a kétezres évek közepén minősített szerkezeteket építettünk. Akkoriban még ÉME engedélynek nevezték, ezt a jogharmonizáció megszűnésével mára felváltotta a Nemzeti Műszaki Értékelés, röviden NME, mellyel 2017-től rendelkezik az általunk épített szerkezet.

A helyszínen szerelt könnyűszerkezetes épületek egyik nagy előnye, hogy a szerkezet minden eleme a többi eleme szinte egybe épül a találkozásoknál, így nagyon merev és nem egy-egy kapcsolatra kihegyezettek az illesztések. A fa vázszerkezet a statikailag szükségesnél, sokkal több faanyagot tartalmaz, mely kihat az épület várható élettartamára is.

Építés közben látható a faanyag minősége, a hőszigetelés precízsége. A gépészeti és villamos szerelések még nyitott szerkezetben egyszerűbben és gyorsan elvégezhetőek. Esetleges változtatások egyszerűen megoldhatóak a helyszínen. Egy szóval kifejezve rugalmas és gyors építési mód.

A mai világunk tempójával összhangban áll, gyorsan épül és gyakorlatilag minden építési fázis egy kézben van és átlátható. Természetesen előfordul, hogy építtetőink „csak” egy szerkezet felépítését kérik tőlünk, ez is megoldható.

Köszönhetően a kiváló hőszigetelésnek és felhasznált anyagoknak, a könnyűszerkezetes épületek fűtési költségei minimálisak a „megszokott” fűtési költségekhez képest. Napelemmel kombinálva nullára szorítható. A 2021. január 1-től véglegesen életbe lépő energetikai követelményeknek épületeink és felszereltségük már évek óta megfelelnek, csökkentve ökológiai lábnyomunkat.