Bemutatkozás

Energiahatékony családi házaink

Szinte követhetetlenül fejlődő világunkban egyre gyakrabban szembesülünk a ténnyel, hogy Földünk hagyományos energiakészletei végesek. Amennyiben nem korlátozzuk energiafelhasználásunkat, Zöld Bolygónk egyre szürkébbé válik. Ehhez gondolkodásunk, szokásaink megváltoztatására is szükséges. Könnyebben tesszük ezt, ha megszokott kényelmünket nem kell feláldoznunk, sőt előnyös is számunkra. Energiafelhasználásunk és így a környezetünk szennyezésének jelentős részéhez (a teljes energiafelhasználásunk több mint 40%-ával) járul hozzá otthonaink működtetése, ezen belül is a számunkra kellemes klíma és komfortérzet kialakítása, mely hagyományos módon gondolkodva, egyre megfizethetetlenebbé válik.

Itt találkozik az új otthonát építő ember és a közös, hosszú távú érdek. Ki ne szeretné, ha fűtési költségei a „megszokott” töredékére csökkennének, és nagymértékben függetlenné válhatna az energiahordozók árának folyamatos emelkedésétől, egy egészséges klímájú környezetbarát épületben.

Ennek jegyében születnek és épülnek a fokozott hőszigetelésű NOVODOM könnyűszerkezetes családi házak, melyek szerkezetükkel lehetővé teszik az AA+ (kiemelkedően nagy energiahatékonyságú) épületek építését.

Nagy energiahatékonyságú családi házat építeni komplex és összetett feladat. Elengedhetetlen feltétele a megfelelő telek, a hozzáértő és gondos tervezés a legapróbb részletekig, minőségi anyagok és nyílászárók szakszerű beépítése, a tapasztalattal rendelkező és folyamatosan ellenőrzött kivitelezés.

Minimális energiaigényű családi ház gyakorlatilag bármilyen stílusban és szerkezetből megépíthető, természetesen vannak formák, geometriai irányelvek, melyek megkönnyítik a követelmények kielégítését.

Vitathatatlan, hogy könnyűszerkezetből nagyon költséghatékonyan építhető a legmagasabb energiakategóriai követelményeknek megfelelő családi ház, hiszen az egyik pillére, a kiváló hőszigetelés nagy része már adott.

Cégünk többéves tapasztalattal rendelkezik, felkészült minősített, minimális energia felhasználásával működő épületek tervezésére és szakszerű kivitelezésére. Nem elérhetetlen álom egy jól működő, környezetbarát élettér megvalósítása a Novodommal.

Ízelítő referenciáinkból